Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Budapest Fehérvári úti lakás

Budapesti kis 50 nm lakás.

A lakás a földszinten helyezkedik el, igen sötét mivel az épületet körülvevő fás kis kert meglehetősen sok árnyékot vet. Megbízóim egy elegáns lakást képzeltek el, ahol a fővárosban eltöltött munka után megpihenhettek a vidéki otthonukba hazatérés előtt. Fontos szempont volt, hogy a lakás élhető legyen, hiszen attól függetlenül, hogy csak 1-2 éjszakát töltöttek itt minden eszköz a rendelkezésükre álljon. Fontos volt a megfelelő tárolóegységek kialakítása, valamint a roppant kicsi konyha ésszerű és praktikus kialakítása mivel a férj nagyon szeret főzni, és ezeken a napokon is csak saját készítésű ételeket fogyasztanak. A pár másik kívánsága az volt, hogy 2 kisebb korú gyermeküknek is legyen fekvőfelület, ha éppen ezekre a rövid utazásukra elkísérik őket.

Az elgondolásunk az volt, hogy mindenképpen alakítsunk ki egy minimum 2 különálló helyiségből álló lakást, hiszen a szülők és a gyerekek külön aludhassanak. Az egyik helyiségnek a kényelmi szempontok miatt egy szülő hálónak kellett lennie, a másik viszont egy többfunkciós tér hiszen étkező nappaliként funkcionál. Ugyanakkor a gyerekek látogatásakor a kanapét ággyá alakíthatják és máris egy különálló hálót kapunk. Fontos volt a konyha praktikusságának a szempontja, a modern gépek használata, a konyha technológiai sorrendben.

Lágy alapszíneket használtunk, ugyanakkor egy két markánsabb, erősebb kárpitozott egyedi bútorral feldobtuk a szobák hangulatát. A kék árnyalatai egy igazán elegáns otthonná varázsolták a lakás minden szegmensét.


 

Az oldal tetejére